Register | Login
Attackpoint AR - performance and training tools for adventure athletes

Discussion: Treenin purku / W34.

in: Marjaniemen Multisportin viikkotreenit - W34/2021 (Aug 25, 2021 - Helsingfors, Helsinki, FI)

Aug 26, 2021 5:14 AM # 
Sovijarvi 2.0:
Ja tähän ketjuun sitten analyysia / kommenttia / risuja & ruusuja / mikä toimi, mikä ei jne.

Koitan omat kommentit keretä naputella tän päivän aikana.
Advertisement  
Aug 26, 2021 10:55 AM # 
Sovijarvi 2.0:
Tässä oma päivä osuuksineen,

https://attackpoint.org/viewlog.jsp/user_7340/peri...

Vähän harmitti lähteä muiden perään yksiköllä mutta, vastaavassa ja kovemmassa kelissä oon ollut yksin monta kertaa ulompana. Ehkäpä siinä nyppi oma olotila / epävarmuus siihen miten mun kroppa reagoi rasitukseen rokotteen jälkeen.

Hoitsu sanoi että ei saa rasittaa kuin kevyesti niin koitin jossain määrin pitää siitä kiinni.

Jatkoa ajatellen suosittelen että, etenkin riskiolosuhteissa, esim startti on yhteislähdöllä - on se sitten prologilla tai ilman. Niin se on kisoissakin.

Reitti kokonaisuutena oli oikein hauska! Nyt kun jokaisessa kokoonpanossa oli osaavaa suunnistusta, meno oli sen mukaista - sujuvaa etenemistä.

Sinänsä ei haitannut mennä rataa yksin kun oma olotila oli ?, mutta Eevin puolesta kyllä harmitti että et päässyt radalla. :(

( Tänään sitten kyllä on käsi kipeä ja päätä/silmiä särkee sekä väsyttää.
Välipäivä treeneistä.)

--- Melontamekastus minkä voi skipata ---

Mä näkisin tän treenin yhtenä tärkeimmistä anneista sen että kuinka tärkeää on hallita myös melonta olosuhteiden ollessa kaikkea muuta kuin optimaaliset.

Rehellisesti, vituttaa ihan alimpaan helvettiin asti se että suomalaisten multisport / seikkailu-kisojen melontareitit on lähes poikkeuksetta kolmiomelontoja järvellä jotka nekin perutaan kun tuulee 5m/s tai jossain ojassa kanootilla. Koska jengi ei pärjää muualla.

Sitten kun ihmetellään että minkä takia suomalaisia joukkueita ei näy juurikaan kansainvälisillä kentillä, niin tässä on se syy. Ei osata meloa eikä pärjätä kelissä.

Meillä, Marjaniemen Multisportissa, on poikkeuksellisen hyvät olosuhteet tämän asian korjaamiseen. Järkyttävän hyvä kalusto sekä easy access merelle, avoimellekin, nopeasti. Treenien ohessa tai omana treeninä.

MaMen Tarharyhmä suuntasi Villingin eteläpuolelle leikkimään, tuli kaiketi kaikkia vastaan kun me tultiin melonnalta pois. Se on hyvin antoisa & opettavainen jengi.

Jos haluaa mukaan, linkkaan mielelläni porukkaan.
Tuo porukka menee aaltoon treenaamaan joka kerta kun on keliä.

---

Oma suunnistaminen oli varsin sujuvaa, ei mitään pahoja kömmähdyksiä, tossulla pikkukierros rastinotossa yhdellä rastilla.

Kypärän valo hyytyi kun laitoin sitä päälle, ihme homma, onneksi en tarttenut valoa tossusuunnistuksella.

Oli kyllä tosi hyvä treeni! :)
Aug 26, 2021 1:17 PM # 
vescu:
Koko radan kerkesi juuri ja juuri kiertämään. mainio reitti kaupungissa ja kokoajan hyvä meno päällä eikä isompia kömmähdyksiä mitä nyt melonnassa ekalla rastilla kääntyessä päästiin uimaan. kaksikon kömpelyys (melojan osaamattomuus) yllätti. aika 3h37min. melonta 1:22h, pyöräily 1:14h, suunnistus 0:44h ja pyöräily 0:19h.

illat tahtoo treeneissä venyä turhan myöhäiseksi niin maalin kaukainen sijainti lähtöpaikkaan yllätti. klo 22 pääsin kotia ja 23 sai vasta kamat huollettua. nukkumisesta ei tullut ennen puoltayötä mitään. ittelle sopisi treenailut vaikka tuntia aikaisemmin niin pääsisi nukkumaan ajoissa. eihän treenatessa tullut mieleenkään et lyhentäisi rataa kun näytti että koko rata on mahdollista suorittaa. täytyy jatkossa kattoa ettei aina veny yömyöhään.

Aika pienellä varustuksella vesisateessakin pärjää pyöräilessä ja juostessa kun koko ajan pysyi mukava vauti päällä.

myös pyörällä suunnistaessa pimeällä tarviaa myös otsavalon. eipä käynnyt taas mielessäkään.

suunnistuksessa oli hankalempaa kun ei ollut reitti valmiiksi piirretty ja kartassa oli kaikki rastit näkyvissä. sain kartan kastumaan jo omista märistä vaatteistani ennen kuin sain sen muoviin. olen aikaisemmin aina piirtänyt reitin ennen suunnistusta ettei ole tarvinnut muistaa mikä numero on seuraavana tai ettiä sitä lennosta. eli muisti ei tahtonut toimia juostessa mikä se seuraava rasti olikaan.
Aug 26, 2021 1:48 PM # 
eevi:
Maali jäi melko kauaksi MaMelta, toki sen lähemmäksi tuominen olisi tarkoittanut muiden osioiden (melonta, suunnistus) lyhentämistä.

Laitoin sen radanvarteen, jotta minulla olisi ollut reilu 10 km kotiin. Mamelta kun jää pyöräiltäväksi vielä 14 km kotiin. Ratamestarina olon hienouksia on se, että voi laittaa maalin mahdollisimman lähelle kotia :D.

Aikaisempi treeniaika olisi kiva, mutta 17 taitaa olla monelle työssäkäyvälle aikaisin aika kun ehditään paikaille.
Aug 26, 2021 3:26 PM # 
ksaarimaa:
Täällä aikoja
Melonta 53 min
Vaihto 8 min
Pyöräily 66 min
Vaihto 3 min
Juoksu 37 min
Vaihto 3 min
Pyöräily 21 min
Pyöräily Mamelle 31 min

Juha suunnisti, molemmat suunnisti jalkaosuuden ja pysyin hyvin kartalla, minä muistisuunnistin Viikistä mamelle.

Melonta meni kivasti, oli mukavaa olla meriaallokossa pitkästä aikaa

Pyöräily oli kiva, koska oltiin pois idästä ja pääsin fiilistelemään Viikin pelloille.

Minulle tuli just hyvä lenkki kaksi viikkoa ennen Hossan 48h. Mentiin hyvällä sykkeellä, Juha ei jäätynyt kylmyydestä ja minä pystyin puhumaan.

Ratamestari oli onnistunut, koska kaikki ehtivät kiertää koko radan.

-----

Vuosia sitten Tuomaksen vetämistä aallokkotreeneistä on edelleen hyötyä, vaikka viime vuosina olen melonta VAIN järviaalloissa, mutta omat haasteet on vesillä kuin vesillä. Melonnan aloituksesta on tullut valtavasti melontarohkeutta. Olen tehnyt viikon - parin yön reissuja yksin. Tämä ei ole mikään kehuskelu, mutta vesi on hieno elementti. Mieluummin yksin kuin pahasen kaverin kanssa. Turvallisuusasioita mm. kelistä, hypotermiasta ja energiasta on tullut "opiskeltua". Merisumua en ole kokenut.

Mulla oli varalta mukana märkkäri, hattu ja tossut, mutta mentiin normivaatteilla koko reissu. Melontakelin ja reitin läpikäyminen oli hyvä alussa. Kannatan, että kovalla kelillä lähdetään yhtä aikaa. Maalissa/kotona FB-ryhmään kuittaaminen on hyvä tapa!
Aug 26, 2021 4:49 PM # 
Juhajussi:
Mä en vielä tunne porukan melonta- ja reskutustaitoja, onko virallisia taitotestejä tai kursseja käyty, enkä niitä halunnut alkaa eilen tenttaamaan. En tiennyt olosuhteita varmaksi avoimella puolella, vaikka speksit säästä ennakkoon sain, ja niistä puhuimme ennen starttia. Kuivapuku ja märkäpuku olivat minulla mukana, mutta en halunnut leikkimään reskutusta porukan kanssa joiden taitoja en tuntenut. Minusta tehty ratkaisu melontareitin muuttamisesta oli oikea. Melontareitti oli hyvä tähän treeniin. Mielelläni lähden tuuleen melomaan joku kerta. Eilen olisi voinut lähteä yhteislähdöllä ja painaa yhdessä avoimen osuuden ja sen jälkeen jokainen mennä omaa vauhtia tms.

Treenin pituus ja vaikeustaso olivat hyvät. Sain juuri sitä mitä halusin. Tarkkaa kartanlukua, tällä kertaa urbaanissa ympäristössä. Tein noin kolme suunnistusvirhettä pyöräilyssä, jotka kartantaittelumokia tms.

Erittäin hyvä oli, että Kaisa oli parina, sillä sekin tuo lisäulottuvuuden tekemiseen. Yksin on ihan erilaista, kun pitää huomioida vain omat kuviot.

En saanut jätettyä Kaisaa. Hyvässä kunnossa on.

Kiva oli jalkasuunnistaa kartalla, johon emme piirtäneet reittiä, vaan luimme numerot ja navigoimme reitin lennosta. Hyvää spessutreeniä sekin.

Varusteet ja vaatetus olivat hyvät, yhtään vähempää ei olisi voinut olla.
Aug 26, 2021 5:07 PM # 
Juhajussi:
Vielä. Näissä treeneissä on tärkeintä sujuvuuden harjoittaminen. Siis joka käänteessä optimointi. Ei sähläystä, tarpeettomia varustevaihtoja, syömistä tms. Kaisa oli joka kohdassa minua aiemmin valmis, joten mulla on tekemistä.
Aug 26, 2021 5:54 PM # 
ksaarimaa:
Kiitos Juhalle kannustavista kommenteista.
Juhalle lepo/palautus tekee hyvää, hän "haaveili" kotipizzasta harjoituksen loppupäässä :)
Aug 26, 2021 6:33 PM # 
Sovijarvi 2.0:
Hyviä huomioita Vesalta.

Siksi se tussi tarttis usein kisassakin olla mukana että siitä on hyötyä, juurikin kun tulee rastipisteitä mistä löytää sen seuraavan pisteen ja se pitää merkata karttaan.

Mä piirsin reitin hallissa kun oli kuivaa ja pistin muoviin. Toimi.

--

Sen sijaan, mä en allekirjoita sitä että treeni menee liian myöhään.
Osa harjoitukseen valmistautumista, ja siitä palautumista, on sen ennakointi.

Se koskee mahdollisuuksien mukaan myös seuraavaa päivää, ja seuraavan päivän yötä jolloin voi palautella.

Jengi tulee treeneihin Tampereelta asti, ja ajaa takaisin. Tai pyörällä, josta tulee helposti 30k extraa. ;)

--

Nää treenit on aina parhaimmillaan parin kanssa, mitä useampi pari viivalla, sen parempi. Paria kun usein vielä pääsee kierrättämään, ja joka kerta tulee omaan tekemiseen jotain uutta.

--

Aallokkomelonta menee mulla samalla tavalla kuin tötteröillä liikkuminen.

Ensin mennään kevyeen keliin katsomaan miten perusasiat kajakinhallinnasta, rescuista yms toimii - sen jälkeen voidaan alkaa kiristämään ruuvia - otan mielelläni mukaan kun varusteet on kunnossa ja siinäkin tapauksessa "lauma" tuo turvaa.

MaMessa alkaa olla hyvä meininki, siellä aktiiviluttaajat on pistäneet Marjaniemen Melojien Tarharyhmän WhatsApin puolella kasaan ja eilenkin olivat Villingin eteläpuolella opettelemassa nöyryyttä, itämeri on erittäin hyvä opettamaan sitä.

Ratkaisu jättää 1.rasti väliin oli perusteltua - Sebastianin ja Vesan taidot eivät olisi riittäneet rescuttamiseen kaksikolla Kallahden puolella vallitsevissa olosuhteissa ja varustus oli osittain riittämätöntä.

Vedessä, odottavan aika on pitkä, merivesi on nyt noin 13 asteista.

---

Näiden treenin sujuvuus / opit, ne kun osaa viedä kisatilanteeseen, pitkäänkin kisaan, hyvä tulee. Rutiinit ja rentous, vaikka kovaakin mennessä, kantaa pitkään.

This discussion thread is closed.