Register | Login
Attackpoint AR - performance and training tools for adventure athletes

Discussion: Treenin purkua.

in: Marjaniemen Multisportin viikkotreenit - W29/2021 (Jul 21 - Vantaa, Helsinki, FI)

Jul 22, 2021 5:21 AM # 
Sovijarvi 2.0:
Moi,

Otetaan tavaksi purkaa treeni kommenttien kera, eli omasta suorituksesta, treenin kulusta, tiimityöstä ja kartoista/reittikirjasta.

Treeni oli Eevin ekaksi suunnittelemaksi treeniksi varsin hyvä kokonaisuus kolmen lajin ympärille. Rullis perään toteutuessaan olisi tehnyt treenistä todella hyvän kokonaisuuden ja etenkin nyt kun asfalttia on uusittu kevyenliikenteen väylällä.

Reittivalintoja oli tarjolla kivasti ekalla pyöräosuudella.

Oma treeni oli melkolailla kurjaa koska en ollut kerennyt syödä mitään koko päivänä töiden takia - piti lähteä kesken päivän kotoa toimistolle ja kamojen pakkaus jäi pahasti kesken, suoraan pyörän päälle neukkarista kohti Hakunilaa ja ärsytti taas vähän turhan paljon tilanne.

Vaikka sovittiin alussa että mennään kimpassa niin lähdin hatkaan 8.rastilta kun vauhti muuttui suunnistajan vaihtuessa sellaiseksi että alettiin mennä alle PK1 sykkeiden. Työasiat palasivat mieleen ja totesin että nyt on parempi painua vaikka umpimetsään niin saa muuta ajateltavaa. Olisi ollut parempi ratkaisu varmastikin syödä jotain kuin lähteä omalle reitille. Sorry...

En edes tiedä miksi vituttaa nykyään niin ankarasti toi työkuvio.

Jatkoin vaihdosta sitten suunnistuksen B-Radalle ja se kulki suunnituksen puolesta ihan mukavasti ja keskityin aikalailla itse suunnistamiseen rastiväleillä, enkä suuremmin kierrellyt rastiväleillä. Tasaista rastilta toiselle menemistä suunnalla ja maaston varmaa lukemista. Vauhdillisesti pidin PK:lla.

Pyöräytin nilkkaa tokavikalla rastilla kun karttaa lukiessa astuin johonkin monttuun yllättäen. Nilkka oli teipissä mutta teippi oli hieman irronnut. Huonoa teippiä - ajatuksena oli käydä lounasaikaan apteeksissa hakemassa leukotapea mutta se sitten jäi... - ja tässä kävi just niinkuin vähän pelkäsin.

Nyt on kämmen ja nilkka kipeä. Great...

Sen verran sitten jurppi että lähdin vaihdosta kaupan kautta kohti kotia enkä mennyt enää vikalle pyöräosuudelle. Kaupalta jätskiä ja limsaa, ja jäin juttelemaan yhden maantiepyöräporukan kanssa kun olivat tulossa HePon keskiviikkolenkiltä. Porukassa mm. Niki Birling ja kyselivät mukaan ajelemaan. Hauskaa.

Valuin hissukseen himaan ja alustavasti on vielä vaikea sanoa kuinka pitkä tauko tulee juoksemiseen poluilla / suunnistuksella. Oh well... enempi pyörää ja melontaa.
Advertisement  
Jul 22, 2021 7:42 AM # 
Sovijarvi 2.0:
No niin sitten itse suunnistuksellinen osio jalkasuunnistuksen osalta,

Tässä raakaa dataa, tulokset ja splitit,

https://navisport.fi/events/61d260fd-3c3c-4a3a-b17...

Kun klikkaan väliajoista näkee graafilla "mitenmeninoiniinkuomastamielestä".

Kuva I - Eevin käyrä.
https://drive.google.com/file/d/1tfAl94jesEVkH5Arw...

Tässä siis ihan lukuina, miten meni.

Maksimitaso Perustaso Onnistuminen Virheet Optimi
67.63 % 44.71 % 66.11 % 48:55 1:09:22

Kuva II - Mun käyrä.

https://drive.google.com/file/d/1NtxJCc5vOk2CKi1pt...

Maksimitaso Perustaso Onnistuminen Virheet Optimi
60.76 % 48.56 % 79.92 % 13:23 1:12:09

Lyhyesti, juoksin kevyemmin / lyhyemmän matkan mutta tein 35 minuuttia vähemmän virheitä suhteessa teidän suoritukseen. Oman vedon ahr on 127 joten jolkottelin rauhassa kuten yllä kirjoitin.

That my friends, is a lot.

Tähän tullaan kiinnittämään huomiota jatkossa suunnistustreenejä lisäämällä ja miettimällä miten se saadaan paremmalle tasolle - se on kuitenkin kaiken multisportin / seikkailu-urheilun pohja.
Jul 22, 2021 11:54 AM # 
Eero P:
Kommenttia lähinnä suunnistuksen osalta, kun muuten tulin lähinnä pyörällä perässä. Valitsen jatkossa sen ensimmäiseksi mieleen tulevan, eli helpoimman ja juostavimman reitin lähtökohtaisesti, koska kun sitä aloimme harrastamaan, niin menokin oli ihan eri tasoa heti.
Jul 22, 2021 6:35 PM # 
eevi:
Moi,
rullaluistelu olisi ollut kiva, mutta osa reitistä ei ollut saanut vielä uutta asfalttia, mutta vanha oli riisuttu, eli pyörän kanssa oli ainakin helpompaa edetä hiekkatietä pitkin :). Olin meinannut käydä tiistaina tsekkaamassa reitin, mutta lähdinkin melomaan.

Keuhkot olivat tukossa, en millään meinannut pysyä vauhdissa pyöräällä, mutta jotenkin elin toivossa, että kyllä nämä tästä aukeavat. No suunnistuksen jossain välissä älysin ottaa enemmän avaavaa, kun alkoi ylämäet kävellen tökkimään. Otan nyt 3 päivää tosi iisisti, jospa alkaisi helpottamaan.

Jalkasuunnistuksessa olimme Eeron kanssa molemmat aivan hukassa , varsinkin alussa. 6 rastilta 7:lle eksyimme täysin, löysimme itsemme lopulta kartalta (n 10 cm väärässä kohtaa :D) ja rastikin löytyi lopulta. Loppurata oli sujuvampaa, vaikka sielläkin pikku kiertoja tuli. Saatiin järjestäjiltä kartat 6 km rataan, kun tulimme n 5 min ennen maalin sulkeutumista maaliin, eli harjoittelemaan pääsee, järjestäjätkin olivat sitä mieltä, että se voisi tulla tarpeeseen :).
Jul 22, 2021 6:39 PM # 
eevi:
Olipa muuten jännää tehdä ekan kerran kartat ja päättää treenin kulku. Toki valmis suunnistus auttoi huomattavasti treenin suunnittelussa. Oli opettavaista miettiä reittejä ja suunnitella eri osuuksia ja helpotti kun seutu on tuttua ja ollaan vedetty monet treenit lähistöllä.
Jul 23, 2021 5:20 AM # 
Sovijarvi 2.0:
Eerolle vinkkinä 04.08. treenin suunnitteluun että pidä treenikokonaisuus kohtuullisen yksinkertaisena mutta suosittelen vahvasti että sisällytät treeniin 2 karttaa, esim D-rata ja A-rata tai B-rata & C-rata.

Sitten se voi olla pyörä+juoksu+pyörä+juoksu+pyörä tyyppinen kokonaisuus.

--

Itse treenista, rulliksen osalta - huomasin saman - ja toisaalta se olisi ollut just hauska ylläri koska seikkailu-urheilu on isolta osin odottamattomista tilanteista selviämistä mahdollisimman vähin ongelmin. Sen takia questit on mukana ns oikeissa kisoissa että siellä on jokin yllättävä tilanne matkan varrella.

Sitten tärkeä asia, kamat treeniä varten kasaan edellisenä iltana - viimeistään. Sitten on varmuus sille että kaikki rojut tulee varmasti mukaan / pienistä arjen ylläreistäkin selvitään starttipaikalle ajoissa. Mikäli mulla olisi ollut kamat nipussa, ois voinut luistella ongelmitta ja sama homma Eeron karttatelineen osalta.

Suunnistus, kun se on tuollaista oikeaa suunnistamista, vaatii jatkuvasti 100% keskittymisen - parin kanssa suunnistettaessa se on vaikeaa koska tulee pälätettyä ja kyseltyä kaikenlaista, mutta yleensä on vain yksi kartta. "Ollaankohan me nyt tässä..." "Mä kävin eilen lounaalla sushilla..." jne - joka käytännössä sitten pudottaa sen kartanlukijan kartalta / suunnalta hyvin nopeasti, ja yleensä siihen riittää puoli minuuttia että ollaankin jo pudottu kartalta.

Edelleen, approach & attackpoint.

Rastille tullessa on jo tiedossa minne lähdetään rastilta.
Se on katsottu edellisellä välillä ennen rastille tuloa.
Rastilta lähdettäessä, suunta tarkistetaan kompassilta, aina.
Kiintopisteeltä toiselle ja selkeät maastonkohdat kirkkaana mielessä.
Kompassisuunta tukee jatkuvasti.
Rastia lähestyessä, on etukäteen valittu piste missä otetaan vauhdista pois ja vaihdetaan tarkkaan, hidasvauhtisempaan, kulkuun kohti rastia.

Repeat. Missään vaiheessa ei ole sellaista tilannetta että ei suunnisteta. Koko ajan kartalla, koko ajan suunnalla. Eikä mitään muuta.

Parin kanssa se menee niin että ykkönen suunnistaa, kakkonen leimaa.
Se antaa hieman anteeksi koska sillä välin kun kakkonen leimaa, ykkönen kerkeää katsoa karttaa vielä kertaalleen tarkemmin.

Suunnistus on paljolti kiinni omasta flowsta ja kun se katoaa niin on kuin etsisi pimeässä huoneessa valonkatkaisijaa eikä alexakaan vastaa huuteluun...

Please login to add a message.