Register | Login
Attackpoint AR - performance and training tools for adventure athletes

L Hip/Pelvis, Other

2015-12-07 – 2015-12-11

Grade: 3

Fick ont i v. höftböjare när jag och mamma var och sprang i ronda. Då var det mest ett obehag när jag gick men det gick över efter typ en vilodag. Tog 2v vila när jag kom hem men sen kom det tillbaka direkt när jag kom hem igen. Tränade ändå lunchpass med göta och sedan OL dagen efter och på onsdagen var den rejält irriterad.
Sen helt plötsligt avtog smärtan ganska mycket på eftermiddagen. Fick då flashbacks från när detta hänt tidigare, och smärtan också då helt plötsligt försvunnit nästan. Tänkte då som nu att det nog har att göra med att bäckenet/höften hamnat fel och när det plötsligt knakar rätt så försvinner mycket av smärtan.
Utforskade detta mer genom att göra en övning som jag fick en gång när jag hade ont nästan nere i ländryggen av att åka längdskidor. Var då hos en sjukgymnast som trodde bäckenet var roterat bakåt. För att lösa det la jag mig på mage på en brits, tryckte ner höften med lår/höftböjare, och så tryckte sjukgymnasten mig häl mot rumpan, och sedan drog han sakta foten ut från kroppen (åt mitt vänster s.a.s.) medan jag höll bäckenet nedpressat. Den gången försvann smärtan direkt. Även idag avtog smärtan en del så jag anser det framgångsrikt. Tog en panodil också och hoppas att det hela har lagt sig till imorgon. Uppdatering då.

EDIT 10 dec: Det funkade, knappt ont alls idag. Lite öm fortfarande när jag går fort t.ex. men det lär ha gått över helt inom en dag eller max 2.

Skrev en hel del i beskrivningen men jag vred bak bäckenet så försvann den mesta smärtan.